Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών

Δρ. Αναστάσιος Χ. Πολίτης
Επίκουρος Καθηγητής

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

 

Ο Αναστάσιος Πολίτης γεννήθηκε στις Σέρρες τον Μάϊο του 1975. Το 1997 έλαβε το Πτυχίο BEng in Electronic and Electrical Engineering από το Πανεπιστήμιο του Surrey στη Μεγάλη Βρετανία και το 1999 το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2001 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στα "Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού" με υποτροφία στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η μεταπτυχιακή του διατριβή αφορούσε την ανάπτυξη μηχανισμών για την βελτίωση της απόδοσης του TCP πρωτοκόλλου πάνω από ασύρματες ζεύξεις. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα "Παροχή Ποιότητας Υπηρεσιών σε Ασύρματα Τοπικά Δίκτυα Πολυμέσων Τεχνολογίας ΙΕΕΕ 802.11e" τον Ιούνιο του 2011 με βαθμό "Άριστα".

Από το 2001 έως το 2003, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Αξιωματικός Διαβιβάσεων όπου απασχολήθηκε στο Σύστημα Επικοινωνιών "ΕΡΜΗΣ". Από το 2000 έως το 2007, εργάστηκε και συνεργάστηκε με τις εταιρίες Intracom A.E., Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. και Q-Plan Βορείου Ελλάδος ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετείχε από το 2006 έως το 2007, ως εξωτερικός συνεργάτης, στην ανάπτυξη της αίθουσας τηλεκπαίδευσης του T.E.I. Σερρών. Από το 2007 έως το 2008 εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης στο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Σερρών. Από το 2002 έως το 2011 υπήρξε Εργαστηριακός Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Σερρών στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Από τον Φεβρουάριο του 2011 υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών (πρώην Μηχανικών Πληροφορικής) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας), αρχικά από τη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών (Φεβ. 2011 - Οκτ. 2018) και στη συνέχεια από τη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή (Οκτ. 2018 - σήμερα).

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων έχει διδάξει το θεωρητικό μέρος των εξής μαθημάτων: Θεωρία της Πληροφορίας, Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογίες Διαδικτύου, Θεωρία Πιθανοτήτων και Στατιστική και Παιδαγωγικά καθώς και το εργαστηριακό μέρος των εξής μαθημάτων: Εισαγωγή στην Πληροφορική, Λειτουργικά Συστήματα Ι, Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογίες Διαδικτύου, Ασφάλεια και Διαχείριση Δικτύων, Προηγμένα Δίκτυα Η/Υ και Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα Ι. Στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής έχει διδάξει τα μαθήματα Σχεδιασμός και Διαχείριση Δικτύων, Πρωτόκολλα Επικοινωνιών, Ευρυζωνικά Δίκτυα και Τηλεπ. Πρωτόκολλα, Δίκτυα Η/Υ και Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Ελέγχου Σφαλμάτων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ακαδημαϊκών και μη επιτροπών του Ιδρύματος ως τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος, και μεταξύ άλλων διατελεί διαχειριστικός υπεύθυνος της Ακαδημίας CISCO (CISCO Networking Academy) που λειτουργεί στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχει συγγράψει ένα βιβλίο και πλήθος ερευνητικών εργασίών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ διατελεί μέλος κριτικών επιτροπών αποδοχής ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Διαθέτει τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις Cisco Certified Entry Network Technician (CCENT) και Cisco Certified Network Associate (CCNA) της εταιρίας CISCO  και Certified Fiber Optics Technician (CFOT) του οργανισμού Fiber Optics Association, ενώ είναι και πιστοποιημένος συνεργάτης (partner) της KNX Association για την τεχνική KONNEX instabus.

Είναι μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και της Federation of Telecommunications Engineers of the European Community (FITCE).

 

Πίσω

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 27/08/2019