Βιογραφικά Στοιχεία

Ο Χρήστος Θ. Αναστασίου γεννήθηκε στην Έδεσσα στις 11 Ιουλίου 1966. Έλαβε τη βασική του εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη (Δημοτικό 1972-1978, Γυμνάσιο 1978-1981, Λύκειο 1981-1984). Εισήχθη μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις και με άριστη βαθμολογία στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1984. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συγκαταλεγόταν σταθερά μεταξύ των τριών πρώτων του έτους του, κερδίζοντας κάθε χρόνο την υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Συνέγραψε Διπλωματική Εργασία υπό την επίβλεψη του καθ. Ε. Ε. Κριεζή. Απεφοίτησε το 1989 με «Άριστα 9», τρίτος στη συνολική βαθμολογία έχοντας κερδίσει δύο βραβεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.).

Το 1989 ενεγράφη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο (Ohio State University) των Η.Π.Α., όπου ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως Υπότροφος Μεταπτυχιακός Ερευνητικός Βοηθός (Graduate Research Assistant) στο Εργαστήριο ΗλεκτροEπιστήμης (ElectroScience Laboratory). Η πρωτεύουσα ειδίκευσή του (Major) ήταν ο Ηλεκτρομαγνητισμός και η δευτερεύουσα (Minor) οι Τηλεπικοινωνίες. Απεφοίτησε με το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science, M.Sc.) το 1992, έχοντας εκπονήσει Διπλωματική Εργασία υπό την επίβλεψη του καθ. Prabhakar H. Pathak.

Το 1992 ενεγράφη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (University of Michigan), των Η.Π.Α., και πάλι με την ιδιότητα του Υπότροφου Μεταπτυχιακού Ερευνητικού Βοηθού (Graduate Research Assistant) στο Εργαστήριο Ακτινοβολίας (Radiation Laboratory) και με την ίδια ειδίκευση (Ηλεκτρομαγνητισμός-Τηλεπικοινωνίες). Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) το 1997 έχοντας εκπονήσει Διδακτορική Διατριβή υπό την επίβλεψη του καθ. John L. Volakis.

Στο University of Michigan ήταν παράλληλα εγγεγραμμένος στο Μαθηματικό Τμήμα, από όπου έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science, M.Sc.) το 1995.

Τού απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο στο φοιτητικό διαγωνισμό ερευνητικής εργασίας του Διεθνούς Συνεδρίου της ΙΕΕΕ-ΑΡ (Antennas and Propagation) που διεξήχθη στο Ann Arbor του Michigan, το 1993.

Τον Μάιο του 1997 κατετάγη στον Ελληνικό Στρατό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θηβών. Μετατέθηκε στην 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (Μ.Π.Ε.Π./ M.L.R.S.) στην Ελευθερούπολη Καβάλας με την ειδικότητα του Τεχνικού Βοηθού Παρατηρητή – Χειριστή Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Απολύθηκε από το Στράτευμα τον Μάιο του 1998.

Από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2002 κατείχε θέση Ερευνητή Δ΄ στο Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ. (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Προήχθη σε Ερευνητή Γ΄ το 2002, θέση που κατείχε μέχρι και τον Μάιο του 2004. Από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 εργαζόταν στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), στη Διεύθυνση Στρατηγικής και Σχεδίασης Ηλεκτρονικού Υλικού. Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2005 εξελέγη ωρομίσθιος καθηγητής στη Σχολή Ικάρων, όπου συνέχισε να διδάσκει μαθήματα Ηλεκτρομαγνητισμού και Τηλεπικοινωνιών, πλέον ως Επίκουρος Καθηγητής ΠΔ 407/80, από το 2008 ως το 2010. Τον Μάρτιο του 2011 κατέλαβε θέση Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του τότε Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Σερρών, νυν Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας,όπου προήχθη στη βαθμίδα του Καθηγητή τον Ιούνιο του 2015.

Ξένες γλώσσες:

  • Αγγλικά: Certificate of Proficiency in English, University of Cambridge, UK, 1985.
  • Γερμανικά: Zentrale Mittelstufenprüfung, Ινστιτούτο Goethe, Θεσσαλονίκη, 1989.